Släppa Ut Sköldpaddor I Det Fria!

Vad: Sköldpaddsfarm där man kan få vara med och släppa ut sköldpaddor i det fria!

Var: På flera ställen runt om Kosgoda- området (inte långt från Beruwela). Vi valde “Sea Turtles Conservation – Research Project Bentota South”. Det finns som sagt flera olika att välja mellan och den enda anledningen till att vi valde just dessa är för att de släpper ut bebisarna samma kväll som de är födda och inte väntar i 3 dagar.

Öppettider: Själva farmen är öppen dagligen men det är inte alltid som de har bebisar att släppa ut. Kolla med lokalbefolkningen innan ni beger er dit!

Pris: Varierar men det är inte alls dyrt. Vi fick välja själva vad vi ville ge och de sa att alla pengar gick till bevarandet av sköldpaddor. Huruvida det är sant eller inte vet vi inte men man får väl lita på dem!

Passar för: Alla som vill komma nära djuren och naturen och känna att de gör en god gärning. Det är en speciell känsla att få vara med om detta!

Så här går det till: När det är mörkt ute så får man följa med och släppa ut bebisar i havet. Stranden ligger oftast i anslutning till farmen så det är gångavstånd dit.

Övrigt: Tänk på att det är mörkt ute och att man inte kan fota med blixt så mycket för då blir sköldpaddorna förvirrade och följer blixten istället för att följa månen ut i vattnet. Att fota utan blixt går inte eftersom det är på tok för mörkt!

För att läsa mer om när vi var där och släppte ut sköldpaddor och se fler foton… KLICKA HÄR!

8 comments

 1. Så gullligt!
  puss

  Reply
 2. De är så otroligt söta! <3

  Reply
 3. söta!

  Reply
 4. Hoppas ni har en toppen lördag kväll!

  Reply
 5. aaaw så himla söta!

  Reply
 6. WOW... Åh, gud vad söta sköldpaddor! Och vad COOLT att få se och röra sådana! :D

  SV: Ja, hon är riktigt snäll... :)

  Reply
 7. ohhh va söta!
  Hur var er absinthkväll?:)

  Reply
 8. Roligt att vara med om det och vad söta sköldpaddorna var. :}

  Reply

Leave a reply