Blekinge exotiska värld!

Blekinges exotiska varldAlldeles intill Kreativum i Karlshamn ligger Blekinge exotiska värld, ett terrarium av ganska så blygsam storlek.
Blekinge exotiska
Här följer en väldigt ärlig recension gällande Blekinge Exotiska Värld. Ha i åtanke att detta är vår personliga åsikt och att många andra säkert tycker helt olikt oss 🙂
Spontant vill vi skriva – Spara pengarna och åk till Tropikariet i Helsingborg istället!
Visserligen tyckte barnen att det var spännande att gå runt här inne men helt ärligt så är det för mycket pengar för inte så mycket kul.
För det första så är det ett väldigt litet ställe, inte mer än ett 60- tal djur kanske.
Blekinge exotiska varld
För det andra så är det överrepresenterat av sköldpaddor och ormar. Undantaget är några apor och surikater men annars är där nästan bara sköldpaddor och ormar.
Blekinge exotiska varld

Blekinge exotiska varld
För det tredje så är stället inte alls informativt, man kan läsa på skyltar vilken typ av orm eller sköldpadda som finns inne i terrariet men ingen övrig information finns så man lär sig inte så mycket nytt av att vara där.
För det fjärde så uppfattade vi stället som ganska så eftersatt. Vissna växter och flagnande färg förekommer på flera ställen. Detta kan visserligen vara enbart att det ser lite illa ut och det är därmed inte sagt att djuren här far illa men samtidigt så är det väldigt viktigt att det ska se fräscht ut för att man ska känna sig säker på att djuren har det bra!
Blekinge exotiska varld

Blekinge exotiska varldVi anser att om man ska hålla djur i bur så måste det finnas en djupare anledning än att vi bara ska stå och titta på dem.
Många av tropikarierna och djurparkerna som vi besökt har dels väldigt mycket information om de olika djuren så man lär sig mycket om vilka som är utrotningshotade osv. och dessutom så är det ofta inblandade i olika avelsprogram för att hjälpa djuren på traven. När man besöker sådana platser så känns det helt ok även om djuren sitter i burar, av den enkla anledningen att det finns en mening med det. I detta fall så känns det som att det enbart sitter djur i burar för att dra in pengar. Detta är som sagt våra åsikter och behöver inte alls stämma med verkligheten!
Vårt tips är dock att hoppa över detta terrarium och lägga pengarna på någonting annat istället. Det finns olika “kombo- biljetter” som man kan köpa och där man får inträde till Kreativum också och då blir inträdet hit billigare men likväl är det inte värt pengarna. Barnen gillade stället så redan där tycker vi olika 🙂
Läs mer på deras hemsida HÄR

8 comments

 1. Vilka härliga barn!!!!
  Tur att de är mina!

  Reply
 2. Skönt att bo på stranden vart det än är, även om något tropiskt paradis så klart är förstahandsvalet ;)

  Reply
 3. Aldrig hört talas om att de har ett sådant ställe där!!

  Reply
 4. Vilket trevligt resemål

  Reply
 5. Ska dit i helgen.

  Reply
 6. Stack för tipset! Ska garanterat dit med barnen.

  Reply
 7. Vilka bilder!

  Reply
 8. Dit hade jag velat åka helt klart!! :)

  Hoppas att ni har det bra! :)

  Reply

Leave a reply